22 Eylül 2009 Salı

YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR (hayır kan aramıyoruz, öyle şeylerle işimiz olmaz)

uyarı:gözünüze çok uzun göründüyse ve nazarduasına ilk girişinizse, alttaki yazılara geçin, bu psikolojinizi bozabilir.

sevgili gönül dostları,
takdir edersiniz ki, oldukça ulvi yaratıklar olmamıza karşın, neticede bizim de zayıflıklarımız, bazen aklımızın eremediğini noktalar oluyor. olmuyor değil.
bu yazı bunlar üzerine. facebooktan kendisini aratıp bulmayın diye, adını p.y olarak kısaltacağımız, kişisel gelişim kitaplarından çok etkilenmiş bir bayanın yazdığı bir yazı, elimize çok gizli kaynaklar aracılığıyla ulaştı. ama bunun sayesinde, ne ne yapacağımızı anladık, ne amacının ne olduğunu, ne de ne demeye çalıştığını. kısacası bir bok anlamadık, hiç bir cümlesinden.
sizden isteğimiz, cümleleri birleştirip, mantığa oturtmayı başarıp, bize özetini çıkarmanız.
bunu başarana bir bok vermiyoruz, ama bloga ercik yerine resmini koyabiliriz. bunun için de söz vermiyoruz.

yalnız, py overload yaşamamanız için, iki yazıyı aynı anda değil, akıl sağlığınıza zarar vermeyecek uygun aralıklarla yayınlayacağız. aşağıdaki birincisi.

1.Yaşadığın hayat çocuk oyunu değildir. Bu gösteride bir prova yok. Öyle süslü püslü lafların arkasına sığınmaktan vazgeç. Yaşamı neşeli bir biçimde ciddiye al!

2.Bu 'Senin yaşamın'. Başka birinin değil. Gerçekten yapmak istediğin şeyi yapmaya başla. Kendine birinci önceliği vermeyi öğren. Ayn Rand'ın "Atlas Vazgeçti" de verdiği sözü sen de kendine ver: "Hayatım ve hayatıma olan sevgim adına yemin ederim ki bir başkası için yaşamayacağım, bir başkasından da benim için yaşamasını istemeyeceğim."

3.Artık –meli, -malılarla, keşkelerle, yaşamayı bırak. Bugünde yaşa, ve elinde olanlarla yaşamaya bak. Ya seçimlerini yaşa, ya yaşamını seç. Yapmadığın seçimler için başkalarını suçlama, ödeyemediğin bedelleri zorunluluk olarak adlandırma. Hayatımda en değer verdiğim iki insandan birinin sözü '' Olsayla buseyi ekmişler, zambakla zumbak çıkmış.'' 'Keşke' lerle yaşamayı bırakıp yaptıklarından pişman olma.

4.Yapmaya çalışmak diye bir şey yoktur. Bir işi ya yapıyorsundur ya da yapmıyorsundur. Yapmaya çalışmak diye bir şey yok. Nokta.

5.Başarı 'Senin' tanımladığın bir şeydir. Kendisi için başarıyı tanımlamayan başkalarının elinde oyuncaktan başka bir şey değildir. Eğer benim başarılı olduğuma bir başkası karar verecekse, yaşamımı sahip olamayacağım şeylerin peşinde koşturarak geçireceğim demektir.

6.Olduğun halinle 'Mükemmelsin'. Eksikliklere odaklanmayı bırak. Güçlü yanlarını ifade etmenin ve onları ustalığa çevirmenin yollarını bul. Güçlü yapılar güçlü temellerin üzerine kurulur. Eğer zayıflıklarınızı ortalamaya çıkarmaya odaklanırsan, vasat ve sıradan becerilere mahkum olursun. Ama usta olmak istiyorsan, güçlü yanlarını odaklanmak zorundasın.

7.İçinde sesi dinle, sana ne ifade etmek istediğini bırak. İçindeki sesi sana ne demek istediğini düşünmeyi bırak ve ona kulak ver. Ne hissettiğini düşünerek bulamazsın, ne hissettiğin, nerede hissettiğine bak!

8.Öğreneceğin çok ders var. Yaşadığın her olaydan bir tecrübe edin. Yaşadıklarının sonucu her zaman yenilgi, zafer, başarı, başarısızlıkla gelir ama asıl önemli olan bunlardan ne ders çıkardığındır. Fakat ortaya çıkan problemi çözmezsen soruna dönüşür. Sorunsa krize. Kriz yönetimi uzmanı haline gelmek istemiyorsan derslerini öğrenmen için acımasız ol.

9.Pusulanı kendin edin. Bir vizyona sahip olmak, sevdiğimiz bir yaşam yaratmanın ilk yoludur. Vizyon seni sen yapan, senin bu yaşamı ne için yaşadığını anlatan o güzel fikir, o idealdir. Senin yoluna ışık tutacak senin yolunu belirleyecek pusulanı belirle.

10.Eyleme geçmek zorundasın. İstediğini düşünmek, düşündüğünü söylemek yetmez. İcrahat lazım. :) Söylediğini yapmazsan yaşamın değişmeyecek. Eğer bir yeni yıl hedefi seçtiysen, bazı şeyleri yapmaya gerçekleştirmeye karar verdiysen, ve "bu sefer artık gerçekten...'' diye bir cümle kurduysan daha ne bekliyorsun?

11.Ve önceliğini belirle. Senin için önemli olanları kendi ihtiyaç doğrultunda sıralandır, sınıflandır. Mutlaka bunu yaparken neyin senin için acil olup olmadığını belirle.


HAYDİNG BAKALIM SIRA SEN DE :)

not:devamlılığı olması muhtemeldir.


işte böyle. cümleleri birbirine birleştirip, anlamayı deneyin. bu üç dakika boyunca dönen spirallere göz kırpmadan bakmaktan daha zor sizi temin ederimki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder